Vineri 14 Iunie 2024

Demonizarea. Ce este demonizarea si cum se vindeca?

Demonizarea este starea omului in care diavolul vine inlauntrul omului si locuieste in el. In aceasta situatie, omul nu se mai comporta ca o persoana independenta, ci aproape toate actiunile si gandurilelui sunt controlate de diavol care pune stapanire pe mintea sa ori de cate ori vrea si ii da acestuia ordine.

Adica se pierde libertatea vointei omului.

Acest duh necurat se manifesta in special inauntrul sfintelor biserici, unde este deranjat de cele sfinte; de asemenea , se manifesta pe durata exorcismelor in care si discuta de multe ori cu preotii. Aceste fenomene le observam adeseori nu numai in Noul Testament ci si astazi in biserica Sfantului Gherasim din Kefalonia, in biserica Sfantului Gheorghe din Karea Attiki, in biserica Sfantului Nectarie din Eghina si in alte parti.

In cine poate intra demonul ?

Demonul este ca un corb. Este cunoscut faptul ca aceasta pasare – corbul – merge acolo unde exista mortaciune si acolo se aseaza pana mananca tot. Ceva asemanator se intampla si cu demonii. Demonii cauta pacate pentru a intra si sta in interiorul omului. Deci toti cei suferinzi (demnizati) sa caute pricina raului in ei. Ei insisi sunt responsabili de faptul ca au lasat sufletul lor sa devina locuinta a demonilor.

Cum va pleca diavolul din trupul omului?

Trebuie sa spunem inca de la inceput ca , pentru a ajunge omul demonizat, ori a fost alungat Hristos, ori a ingaduit demonului aceasta stapanire, ori Hristos Insusi a dat porunca demonului sa intre in om. Demonii de la ei insisi nu au aceasta putere.

Aceasta o vedem in Evanghelie, unde demonii luand porunca sa plece din cel demonizat, cer permisiunea lui Isus pentru a intra in porci. Aceasta inseamna ca de la ei insisi demonii nu au putere sa intre nici macar in porci.

Deci, cu mult mai mult, fara ingaduinta Domnului nostru nu au putere sa intre in om.

Se pune insa o intrebare: De ce Dumnezeu ingaduieste sa se intample aceasta nenorocire?

Raspunsul este unul: ingaduie demonizarea omului din DRAGOSTE. Domnul nostru Hristos vrea sa-i salveze pe toti oamenii, nu doreste ca vreun om sa fie castigat de diavol. Dupa cum nimeni nu vrea sa-si piarda copilul. Asa Dumnezeu Tatal se foloseste de toate mijloacele cu putinta pentru ca sa dea fapturii Lui, copilului Lui, ocazia sa inteleaga ca drumul pe care-l urmeaza este gresit.

Farmece, magie si vraji